Заловиха ученици, разбили и окрали училище в монтанско село

Полицията разкри две момчета, нахлули с взлом в селско училище и задигнали от него кабели, жици и други метални предмети. Нанесените от тийнейджърите щети са сериозни, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Невръстните апаши счупили прозорец на основното училище в село Златия, община Вълчедръм, в часовете между петък следобед и сутринта в понеделник. Най-вероятно обирджиите са се вмъкнали в школото в тъмните часове, смятат криминалисти. В сградата момчета се развилнели из стаите, задигнали кабели на компютри, изкъртили ел.проводници от стените и разбили и прибрали бравите от врати и прозорци.

В понеделник сутринта, когато видели разнебитеното училище, преподавателите се обадили в полицията и пристигналите пазители на реда започнали издирване. Часове по-късно служители на МВР заловили крадците - 17 годишния В. В., изключен от гимназията по селско стопанство в близкото село Ковачица, и 12 годишния Ц. Д. – ученик в окраденото школо. Момчетата върнали част от откраднатите вещи, а за другите признали, че ги изгорили, най-вероятно за да оголят метала за продажба за вторични суровини. Работа по случая продължава МВР участъкът в град Вълчедръм.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право