Арестуваха "Великолепната шесторка" , превеждала бежанци от границата

Доходен бизнес с мигранти завъртяла банда край морето. След 6- месечно наблюдение, полицията разби престъпната група от шест човека, сред които и една жена. Повечето от задържаните имат крими досиета и са известни на униформените с кражбите си от магазини и домове. Арестуваните, до един, са от Бургаско: Димитър Стоянов на 43 г. от Карнобат, 30-годишният Филип Боянов от Средец, Ради Георгиев от Карнобат, Дарина Косева на 32 г., Андрей Тодорв от Средец на 33 г.

Под парична гаранция е пуснат Георги Панчев на 28 години, от карнобатското село Житосвят. Мярката му е по- лека, тъй като бил с чисто съдебно минало. Това съобщиха пред журналисти вчера шефът на Апелативна прокуратура Любомир Петров и директорът на бургаската ОД на МВР Калоян Калоянов.

"Великолепната шесторка" действала по утъпкана схема- мигрантите били поемани от турската граница през вътрешността на страната и превозвани до София. "Магистралата" на бягството минавала през град Средец.

Групата е задържана на 23 и 24 април, като в момента на арестите, каналджиите са били с бежанци, съобщи прокурор Петров. При задържането каналджиите се опитвали да бягат и се съпротивлявали, поради което се наложило полицаите да ги усмиряват с белезници, обясни комисар Калоян Калоянов. Тепърва ще се разследва колко души са прекарали през "магистралата" и за какви суми. По неофициални данни, сред задържаните бил и ромски барон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право