Заловиха 15-годишно момче, обирало домове в „Овча купел“

За броени дни полицаи от Шесто РУ разкриха серия домови кражби, извършени от 15- годишен младеж, съобщиха от МВР.

Работата на разследващите започнала на 27 юли, когато в Шесто РУ жител на ж. к. „Овча купел” се оплакал, че от дома му е извършена кражба на два мобилни апарата, преносим компютър и златни накити.

Два дни по-късно, на 29 юли в в управлението било съобщено за кражба на телевизор и преносим компютър от жилище, също от адрес в ж. к. „Овча купел”.

На 31 юли жител на същия квартал подал жалба в полицията, че от апартамента му били откраднати лични документи и цигари. При извършените огледи криминалистите установили, че проникването в домовете е станало през незатворени прозорци или балконски врати.

По случаите били образувани досъдебни производства. В хода на предприетите оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия полицаите установили и задържали 15-годишен столичанин. Част от откраднатите чужди вещи били намерени и иззети.

След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура, младежът е привлечен като обвиняем по чл.194 от НК. Приведен е в център за настаняване в гр. Свиленград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право