Заловиха 16-годишен, пет пъти обирал училище във Вършец

Полицията във Вършец залови две момчета на 16 и 15 години, разбили и обрали училище в курортния град. В хода на разследването криминалистите установили, че по-големия от тинейджърите вече за пети път нахлува с взлом в същото школо и задига пари и техника, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Във вторник сутринта в Районното управление на полицията във Вършец постъпил сигнал за кражба от училище "Иван Вазов" в града. На мястото пристигнала оперативна група, която констатирала, че от закусвалнята в училището са задигнати около 700 лева и 2 опаковки дъвки. Крадците влезли в сградата като разбили желязна решетка и прозорец на столовата.

Започналото разследване бързо стигнало до апашите – те се оказали Светослав Х. /16 г./ от Вършец и Стефан И. /15 г./ от Монтана. След като ги заловили двамата направили пълни самопризнания и предали част от откраднатата сума и една опаковка дъвки.

С липсващите пари признали, че си пазарували дрехи и телефони в Монтана и отседнали в хотел. При разпитите полицаите разкрили още, че преди кражбата Светослав е повредил и кафе-автомат в двора на училището.

Повредите по машината са за 500 лева. Станало ясно също, че в началото на декември Светослав е извършил и кражба от жилище във Вършец, откъдето отмъкнал военна униформа, маслена картина, пет персийски килима, пет персийски пътеки, две зимни дамски якета и куп дамски блузи. Част от вещите апашът продал на местни хора.

Непълнолетният крадец е истински пожар – извършител е на близо дузина удари, пет от които са в училище „Иван Вазов”, напомниха полицаите. В края на миналата година Светослав четири пъти влизал с взлом в школото с друг свой приятел и задигнал над 1000 лева и техника – компютър и мултимедии, които продал в курортния град. Момчето живее само с майка си и се занимава основно с кражби.

Ако не се вземат спешни мерки, младежът ще продължи да тормози с набезите си целия град и може да извърши и по-тежки престъпления, предупредиха криминалисти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България