Заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова награди участници в турнира за фитнес и културизъм „Скаптопара“

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова награди участници в първото издание на турнир за фитнес и културизъм в Благоевград. Тя приветства спортистите от името на кмета д-р Атанас Камбитов в препълнената зала „Яворов“, съобщиха от общината.

„Днес сме заедно, за да поставим основите на турнира, който носи древното име „Скаптопара“. Община Благоевград винаги е поддържала и работила за развитието на спорта. Изключително сме горди, че нашето спортно семейство продължава да расте. Сигурна съм, че тази инициатива ще стане традиционна", каза заместник-кметът Христина Шопова. Тя поздрави и организаторите за добрата програма, като обеща, че следващото издание на инициативата ще бъде в зала „Скаптопара“.

Това е първото състезание по фитнес и културизъм в Благоевград, което се провежда след 26 години прекъсване. Участие в него взеха над 60 състезатели от Благоевград, Стара Загора, Русе, София, Пловдив, Самоков, Бургас, Варна, Сливен, Кюстендил. Те се представиха в няколко категории.

Турнир „Скаптопара“ се организира от СК „Тренербг- Благоевград“, Българска бодибилдинг и фитнес федерация, с подкрепата на Община Благоевград.

Събитието е включено в Спортния календар на Община Благоевград и е част от добре водената политика на кмета д-р Атанас Камбитов за развитието на различни спортни дисциплини и условия в града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони