Заместник-кметът на Гоце Делчев става депутат от БСП с огромен брой преференции

Богдан Боцев от Гоце Делчев е човекът на БСП получил огромен брой преференции в Пиринско- 5238. Това го нарежда на второ място по личен избор в партията му след лидера Корнелия Нинова.

Богдан Боцев е един от най-обичаните хора в червените редици на региона. Той е 37-годишен, завършил е тежката специалност „счетоводство и контрол“ в УНСС. Работи от дълги години в община Гоце Делчев, като постепенно стига до зам-кметското място по финанси. Кметът Владимир Москов го оценява като отличен специалист и затова го взима в екипа си без притеснения.

Боцев е от родолюбив род, сегашния началник на отбраната ген.Андрей Боцев е негов роднина, братовчед на баща му, дядо му също е бил военен.Майка му е лекарка, а баща му ветеринарен лекар. Но самия той не е поел докторската професия, както очаквали мнозина, а се интересувал от икономика и финанси.Боцев бе на трето място в листата след Тома Томов и лидера на БСП в Пиринско Николай Бошкилов. С преференциите го измести и се нареди на второ място.БСП обаче за първи път от години печели три места в Пиринско и така като депутат влиза и Николай Бошкилов от Благоевград, който е от новите млади лица на партията. Той е бизнесмен, занимава се с винопроизводство и отглеждане на лозя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика