Заместник кмет блъсна с "Пежо" пешеходка в Монтана

Заместникът кметът на Монтана Тихомир Антонов е ударил с една от служебните коли минувачка на улица в близост до местната управа. Пострадалата жена е настанена със счупен крак в областната болница, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Инцидентът е станал в сряда към 17,00 часа на паркинга на общинската администрация в центъра на града. Антонов, шофирал лек автомобил "Пежо 607" и на излизане от паркинга на улица  „Славянска” блъснал преминаващата по платното Анна Й./ 59 г./ от Монтана.

Повалената от колата жена е получила фрактура на костите на дясната подбедрица и е настанена в ортопедично отделение на МБАЛ „Д-р Стамен Илиев” без опасност за живота, казаха от полицията.

Шофьорът на „Пежото” е проверен за употреба на алкохол с дрегер, отчетената проба е отрицателна. На Антонов е съставен акт и констативен протокол за пътно-транспортно произшествие. Мястото на инцидента е посетено от оперативно-следствена група на Районното управление на МВР в Монтана.

По случая е образувано досъдебно производство. Тихомир Антонов е зам. кмет на община Монтанаи отговаря за европейската интеграция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право