Заместник-министър Деница Николова откри обновената забавачка в Горна Оряховица

Това е третият обект от проекта за подобряване на образователната инфраструктура в железничарския град, а инвестицията е от общо 3 млн.лева

Откриха обновената Детска градина „Елена Грънчарова“ в Горна Оряховица. С това приключи и изпълнението на проекта за подобряване на образователната инфраструктура в железничарския град, който се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Проектът е част от Инвестиционната програма на Община Горна Оряховица по ОС 1 на Оперативната програма.

dg1

Лентата на обновената забавачка прерязаха заместник-министърът на регионалното развитие Деница Николова, кметът на Общината инж. Добромир Добрев и директорът на детското заведение Йорданка Касабова.

„Няма по-голяма чест и удоволствие за мен от това да откривам обекти от образователната инфраструктура – там където има детски усмивки. Всичко, което е в сферата на образованието няма цена. Няма нищо по-хубаво от това да виждаме, че децата ни растат здрави и щастливи“, каза зам.-министър Николова.

Тя напомни, че това е третият обект от проекта за подобряване на образователната инфраструктура в Горна Оряховица. В реконструкцията на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” и две детски градини са инвестирани близо 3 милиона лева от ОП „Региони в растеж”.

"Стойността на енергийно-ефективната реконструкция и модернизация на ДГ „Елена Грънчарова“ възлезе на 563 647,20 лв. Строително-ремонтните дейности включват обновяване на сградата и прилежащото дворно пространство, изградени са нови детски площадки с нови детски съоръжения, достъпна среда, въведени са мерки за енергийна ефективност и е обновено обзавеждане и оборудване", информира инж.Добрев.

С модернизиране на детското заведение е подобрена образователната и работната среда на 125 деца и на близо 30 души персонал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България