Зам.-кметът Евгени Крусев: Ремонтът на бул. „България” ще приключи по-рано от предвиденото

Бившият зам.-кмет на София Евгени Крусев.

В понеделник свършва ремонтът по столичния булевард „Христофор Колумб“ и движението ще бъде пуснато, заяви по време на инспекция зам.-кметът на СО по транспорта Евгени Крусев.

За един месец беше сменен асфалтът, сложено ново осветление, маркировка и тротоари. Гаранционният срок е 5 години. Отсечката на булеварда, минаваща през ж.к „Дружба”, ще бъде рехабилитирана през следващата година.

От вторник започва ремонтът от кръговото кръстовище на ул. „Продан Таракчиев“, а движението изцяло ще бъде затворено. Крусев допълни, че ремонтът на бул. „България“ ще бъде завършен по-рано от предвиденото, а до 15 септември ще бъдат готови и останалите пътни артерии.

"По бул. „България” също се полага асфалт, очакваме в средата на другата седмица движението да бъде обърнато и да се пусне трафикът по готовото пътно платно, докато се затвори другото за ремонт. По график на 9-ти септември трябва да бъде готова абсолютно цялата отсечка и трафикът да бъде облекчен преди първия учебен ден", каза Крусев.

Ремонтът на ул. „Граф Игнатиев“ ще приключи евентуално в края на октомври. Казвам евентуално поради факта, че в началото на предния месец имаше много валежи, които до известна степен възпрепятстваха дейностите, обясни зам.-кметът на София по направление транспорт.

„Строителите правят всичко възможно да наваксат, но след известно време ще можем да преценим дали ще успеят“, коментира той. „По ул. „Граф Игнатиев“ се работи изключително интензивно. Вече се работи по релсовия път в зоната на кръстовището на ул. „Г. Раковски“ и ул. „Граф Игнатиев“. Очакваме в началото на септември да бъде готово кръстовището“, каза Евгени Крусев.

„Поетапно ще излизат отделни подобекти. Редят се плочи по пл. „Гарибалди“ и пл. „Славейков“. Много активно започна реденето на бетонни плочи в градинката на църквата „Св. Седмочисленици“, посочи зам.-кметът. „Ул. „Солунска“, между ул. „Витоша“ и ул. „Ангел Кънчев“ вече е абсолютно свободна за движение. Правим всичко възможно ул. „Солунска“ да бъде пусната и до пл. „Славейков“, заяви още Крусев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България