Зам.-кмет на Пловдив алармира за опасно тънък лед на гребния канал

Община Пловдив призова в понеделник жителите и гостите на града под тепетата да прекратят незабавно разходките върху заледения гребен канал. Налице е сериозна опасност от пропукване и пропадане във водата вследствие на резките температурни амплитуди, които наблюдаваме през последните дни.

Зам.-кмет на Пловдив алармира за опасно тънък лед на гребния канал

"Надявам се гражданите да проявят по-голямо чувство на отговорност и да не слизат по хлъзгавия бряг и да се разхождат върху леда, който е сковал водата на Гребния канал, а да се разхождат по алеите около него.

Ледът на канала на места е много тънък, разхождането върху него е опасно и крие огромен риск от пропукването му и падане във водата. Както за хората, така и за техните домашни любимци. Тази зима гребният канал се превърна в особена атракция и много хора се изкушаваха да се разхождат върху замръзналата водната повърхност, но нека не забравят, че това е сериозна опасност за техния живот и здраве“, предупреди лично ресорният за обществения ред заместник-кметът на Пловдив Георги Маринов.

Зам.-кмет на Пловдив алармира за опасно тънък лед на гребния канал

През уикенда в Пловдив имаше десетки случаи на младежи, които, за да си направят по-интересна снимка, нарушаваха общинските разпоредби и се разхождаха по леда на гребната база край "Моста на влюбените" по средата на канала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони