Зам.-министърът на вътрешните работи откри благотворителна изложба в помощ на децата на загиналите и пострадали служители в системата на МВР

Заместник-министърът на вътрешните работи Милко Бернер откри благотворителна изложба-базар „С обич за децата на нашите колеги”, средствата от която ще отидат за за подпомагане децата на загиналите и пострадали при изпълнение на служебните си задължения служители от системата на МВР, съобщават от пресцентъра на вътрешното министерство.

“Бих нарекъл тази експозиция галерия на добротворството, на обичта и съпричастността, на изкуството да усмихваш детски очи, да сбъдваш мечти. Експонатите на служителите от системата 112 са заредени с толкова много любов и красота, сякаш те прегръщат с ръцете на тези наши колеги, които не се подвоумиха да отстоят с риск за здравето и живота си своя професионализъм”, заяви зам.-министър Милко Бернер при откриването на проявата.

Идеята на благотворителната изложба-базар е на служителите от Дирекция „Национална система 112” – МВР в подкрепа на децата на загиналите и пострадали служители в системата на МВР „С обич за децата на нашите колеги”. Директорът на „Национална система 112” г-н Цветомир Цеков подчерта, че експонатите носят духа на добротворството на операторите от 112 - хората, които първи получават тревожния зов за помощ. Мисията да помагаш и да бъдеш съпричастен е пренесена от работното място в свободното време, е проектирана върху платно и лист хартия, като зов за повече обич и топлина, допълни той.Събитието уважиха заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов, административният секретар на МВР г-н Бойко Славчев, директори  и служители на МВР, представители на службите за спешно реагиране, Столична община, БЧК и други.

Експозицията включва над 200 творби на служители  от ДНС 112 в областта на художествената фотография, изобразителното и приложно изкуство. Дарените средства ще бъдат преведени по единната банкова сметка за подпомагане децата на загиналите и пострадали при изпълнение на служебните си задължения служители от системата на МВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България