Зам.-министър игра гимнастика и аеробика с ученици под тепетата

Управниците на Пловдив начело с кмета Тотев също разкършиха снаги в Световния ден за борба със затлъстяването

Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева игра във вторник рано сутринта гимнастика и аеробика заедно с учениците и преподавателите от Средно училище „Свети Седмочисленици” в Пловдив. Това се случи навръх Световния ден за борба със затлъстяването, като представителят на държавата отправи послание към всички деца да не спират да спортуват.

Ваня Колева засвидетелства и личната си съпричастност към каузата в подкрепа на активния и здравословен начин на живот и към местната инициатива „Спортно междучасие”, в която от началото на учебната година в Пловдив се включиха над 3000 деца от 6 училища.

„Много ми се иска все повече деца у нас да последват примера на връстниците си от Пловдив. „Спортно междучасие” е прекрасна инициатива и ММС я подкрепя без колебание. Проектът трябва да намери своето място в цяла България. Това е правилният път, по който треньорите дават личен пример, а децата могат да изберат спорта, който им харесва най-много”, заяви Ваня Колева. Тя призова родителите да възпитават у децата си любов към спорта, защото той зарежда с много позитивна енергия, изгражда ценностната ни система и ни прави всички по-здрави и по-толерантни.

Заедно със заместник-министъра снаги разкършиха и управниците на Пловдив начело с кмета Иван Тотев, ресорния за младежта и спорта зам.-кмет Георги Титюков и кмета на район „Тракия” Костадин Димитров, който е и вицепрезидент на Българската федерация по таекуон-до и патрон на проекта „Спортно междучасие”.

Компания им правеха и две дами – главният редактор на Дарик радио Пловдив Лалка Златанова и директорът на Пловдивския културен институт Марияна Стракова. Те тренираха под ръководството на инструкторката по художествена гимнастика в клуб „Брилянт” Таня Делчева и дългогодишните състезателки по този вид спорт Виктория Атанасова и Мария Славова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България