Зам.-министър Султанка Петрова: Социалните работници заслужават по-добри заплати

В структурите за социално подпомагане има голямо текучество, заплатите са ниски, около 500-600 лева - заяви пред журналисти в Сливен зам.-социалният министър Султанка Петрова.

"Предполагам, че нещата ще се променят след предстоящата промяна в устройствения правилник на МТСП.  Много се надявам. В 42-то Народно събрание бях предложила увеличение на заплатите на социалните работници, което за съжаление в зала не се прие.  Наистина има изключително подготвени кадри и те заслужават да получават по-високи заплати, тъй като работата им е отговорна и тежка", каза още Петрова.

Една от причините за текучеството в социалните служби са ниските възнаграждения и ако те се повишат, хората ще останат на работните си места, ще бъдат по-ползотворни и мотивирани - допълни зам.министърът.

Султанка Петрова и експерти от екипа й посетиха Сливен по покана на областния управител Чавдар Божурски. Те се срещнаха с представители на държавните и общинските структури, синдикатите и неправителствените организации, за да обсъдят демографските тенденции и жизненото равнище в региона. Целта на срещата бе да се създаде регионална демографска политика.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика