Зам.-председателят на БЛС д-р Брънзалов: Никой не иска да плаща парите за болничните

Кадър от Нова телевизия

„Желанието е да не се дадат едни пари – дали ще е от работодателя, дали ще е от НОИ, а не да се реши проблемът“. Това каза пред БНР зам.-председателят на Българския лекарски съюз д-р Николай Брънзалов по повод дискусията за заплащането на болничните.

Д-р Брънзалов припомни, че от съсловието са дали предложения какво може да се направи, за да има контрол върху издаването на болничните листове.

„Не ни чуха... Лекарите бяхме обвинявани, че крадем системата. Мантрата, че лекарите дават фалшиви болнични листове е неприятна. Да се обвинява на юруш цяло едно съсловие, че едва ли не срутвали икономиката, няма да се съглася абсолютно. Не е това проблемът. Истината е, че никой не иска да плаща парите за болничните“, категоричен беше д-р Николай Брънзалов.

Според него работодателят може да хване нарушителя и да обжалва болничния лист и изрази мнение, че фалшиви болнични се ползват предимно от държавни служители.

„Ще направим това, което решат политиците и синдикатите, да седнат и да се разберат, ние не сме страна в този спор. Лекарското съсловие ще се съобрази със законодателя“, подчерта д-р Брънзалов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве