Зам.–председателят на ЕК Валдис Домбровскис е на посещение в България

На 28 и 29 януари Валдис Домбровскис, заместник–председател на Европейската комисия, отговарящ по въпросите на еврото и социалния диалог, финансовата стабилност, финансовите услуги и съюза на капиталовите пазари, ще бъде на официално посещение в България. Това съобщиха от представителството на ЕК в България.

В София заместник-председателят Домбровскис ще проведе редица срещи: с министъра на финансите Владислав Горанов, с управителя на БНБ Димитър Радев, с членове на парламентарни комисии в Народното събрание.

На 28 януари (понеделник) от 14:30 часа в Дома на Европа Валдис Домбровскис ще проведе диалог с граждани на тема "България по пътя към еврото". В дискусията ще се включат също министърът на финансите Владислав Горанов, българският евродепутат Ева Майдел и Иван Шрамко, бивш гуверньор на Словашката национална банка.

Участниците ще имат възможност да задават своите въпроси относно ползите от приемането на единната европейска валута, критериите за членство в еврозоната, допълнителните изисквания към България и други. Предварителната регистрация в интернет е задължителна на следния линк. Регистрационната форма ще остане отворена до достигане капацитета на залата.

На 29 януари (вторник) заместник-председателят Домбровскис ще бъде специален участник в 13-ата годишна среща на бизнеса с правителството, където ще говори за пътя на България към еврозоната с фокус върху бизнеса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България