Зам.-председателят на КРИБ: България не е най-бедната държава, а е държавата с най-много укрити доходи

България не е най-бедната държава, а е държавата с най-много укрити доходи. Това посочи Николай Вълканов, зам.- председателят на КРИБ и председател на УС на БМГК пред БТВ.

Той посочи, че не навсякъде в България бизнес средата е чиста и се „работи на светло“. Има много места, които не плащат заплати, не осигуряват коректно работниците си, укриват се данъци, но когато става въпрос за отношенията бизнес – държава, много важно е и за двете страни да работят заедно.

Бизнесът иска да има сигурност, да няма промяна в данъчната политика, да има предвидимост, смята Вълканов.

Относно сделката с ЧЕЗ, той коментира, че също е бил един от кандидатите, но в един момент е излязъл от конкурса, защото цената е станала непосилна. Сделка обаче ще има и не вижда нищо съмнително в нея, тъй като фирмата е участвала през цялото време в наддаването. Той обаче също потвърди, че не е имало проверка от държавата на участниците, но не смята, че това е опасност за националната сигурност. Според него е важно КЕВР да си върши работата, защото той определя цените, а не ЕРП-то.

По думите на Вълканов АЕЦ Белене е добре да се строи само ако се намери сериозен инвеститор, който е готов да изкупи оборудването и да инвестира сам в проекта.

Чувствам се успешен, защото човек е успял когато реализира мечтите си и оставя среди след себе си, каза на финала гостът. Той коментира и приятелството си с Ахмед Доган, като го определи като велик политик и сподели, че понякога му иска съвети за бизнеса си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес