Занаятчийската камара в Пловдив поиска от Менда Стоянова по-голям контрол на сивия сектор

Писмено становище във връзка с последните промени в Закона за занаятите представиха на среща с кандидат-депутатите от ПП ГЕРБ в Пловдив-град Менда Стоянова и Атанас Ташков представители на Регионалната занаятчийска камара.

Членовете на камарата настояха за по-голям контрол на сивия сектор в производството и търговията на дребно - проблем, свързан с неиздаване на фактури и касови бележки от някои фирми. Според тях са необходими и промени в нормативната база и документите за стандарти по отношение на златарството като занаят. От камарата поискаха по-голяма протекция от държавата по отношение на паралелките за занаяти, както и да се открият допълнително такива в професионалните училища. Повдигнат беше и въпросът за данъчното осигуряване на работещи пенсионери над 68 години от работодателите. Те поискаха по-малък процент облагане в тези случаи.

Менда Стоянова и Атанас Ташков заявиха, че ще се запознаят с исканията и ще направят нужното за разглеждане предложенията на Регионалната занаятчийска камара за законови промени. "Това, което правите, дава добавена стойност за града. Ние сме в София заради Пловдив. Надявам се да продължим да помагаме градът ни да става още по-хубав. Пловдив е на първо място като индустриален град в България, а туризмът и археологията са движещи. В производството са заети 70 000 души", с тези думи председателят на бюджетната комисия в два парламента и втора в листата на ГЕРБ-Пловдив град Менда Стоянова се обърна към присъстващите.

"От ГЕРБ сме поели ангажимент да помагаме и сме отговорни, за да изпълняваме обещанията, водени от интересите на гражданите", заяви инж. Атанас Ташков, който е четвърти в кандидат-депутатската листа. Той посочи, че най-близката за него цел, ако бъде избран за депутат в следващото Народно събрание, е да работи за реконструкцията на Околовръстното шосе. През последните години Пловдив се справи с много предизвикателства, които се решават с помощта и на народните представители от ПП ГЕРБ. Хората в листата на партията са специалисти, които биха помогнали на града в различните направления, декларираха от местната централа на партията, която на изборите на 26 март е под № 11 в бюлетината.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика