Западът превръща хората в биороботи с айфони

Изопачаването на човешката природа се е превърнало в приоритет

Западните държави се опитват да реализират целите си в хибридните войни, които водят срещу Русия, с помощта на технологии, базирани върху изкуствения интелект. Това е заявил директорът на Службата за външно разузнаване на Русия (СВР) Сергей Наришкин на международна конференция по въпросите на сигурността в Уфа, предаде РИА „Новости”.

Според Наришкин през последните години на Запад се утвърждава „популярната тенденция за изопачаване на човешката природа”. Според него това е първата стъпка към официалното признание за необходимостта от моделиране на човешката природа, включително с помощта на изкуствен интелект. Всичко това ще доведе до ситуацията, в която човечеството ще се превърне в сбор от отчуждени хора с невротични разстройства, които могат по много лесен начин да бъдат контролирани с помощта на айфон, смята директорът на СВР.

„Целите за ускореното размиване на понятията за полова принадлежност, семейните ценности и брака, се реализират през програмата за прокарване на ЛГБТ обществата, които разпространяват радикалния феминизъм. Оттам следва, че не сме далеч от откритото признаване на необходимостта за моделиране на човешката природа, примерно с помощта на технологиите, свързани с изкуствен интелект или генното инженерство”, казва Наришкин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят