Западът против глобализацията

И Путин няма да участва в срещата в Давос

Мнозинството граждани в Западна Европа и САЩ са против глобализацията, по-скептични са към международното сътрудничество и вярват по-малко в социалната мобилност. Това показва проучване на Световния икономически форум, публикувано в навечерието на днешния старт на годишната му среща в Давос, пише “Политико”.

По-малко от 1/3 от американците и западноевропейците смятат, че е “изключително важно държавите да работят заедно за обща цел”. Едва 54% от германците казват, че страната им трябва да помага на останалите държави. За американците този дял е 57%, за британците и французите - по 60%.

Проучването, проведено в 29 страни, показва, че азиатските държави са на точно противоположното мнение. Цели 95% от индийците например смятат, че страната им трябва да помага на другите държави.

Тазгодишният форум в Давос, който продължава до петък, ще премине без участието на ключови световни политици (виж графиката). Освен 4-ма от лидерите на Г-7, срещата ще пропусне и руският президент Владимир Путин, като делегацията на Москва ще води министърът на икономиката Максим Орешкин.

17-100

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят