Запалянковци трошили автобус и псували полицаи

Снимка: Архив

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че на 25.04.2018 г., около 21.00 часа, в гр. София, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, в автобус, движещ се линия 204, са били извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, които се отличават с изключителен цинизъм и дързост - счупени вътрешно огледало за обратно виждане, плафон на лампа и голямо странично стъкло на автобуса, като едновременно с това са били отправени обидни жестове и думи към полицейски служители, съобщиха от прокуратурата. Това деяние представлява извършено престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 НК.

Три лица са задържани за срок от 24 часа със заповед по ЗМВР, като предстои материалите да бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор – за даване на указания по разследването и съгласуване на последващите действия, които следва да се извършат.

Малко по-рано същия ден, от МВР съобщиха, че на стадиона не са допуснати 23 във видимо нетрезво състояние.

Посетители на срещата бяха проверявани щателно на изградените в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове, като преди началото на мача бяха задържани 30 лица. 11 от тях за притежание на наркотици, 11 за носене на забранени предмети (маски, боксове, ножове, пиротехника), 2 за агресивно поведение, задържани на метростанцията на Софийския университет и 6 – без документи. Общо 23 във видимо нетрезво състояние не бяха допуснати до стадиона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право