Записаха се първите нови магистри на Стопанската академия в Свищов

Първите нови магистри на Стопанската академия в Свищов, които ще се обучават през учебната 2017 / 2018 година, се записаха веднага след държавния си изпит, с който финализираха обучението си в ОКС „бакалавър”.

В продължение на три дни (28-30 юни), по предварително обявен графи за различните специалности, в свищовското висше училище се провежда редовната сесия на държавен изпит за студентите от редовна и задочна форми.

Първата дата бе за бакалаври от 8 специалности и част от тях се възползваха от възможността още в рамките на същият ден, след получаване на оценката от държавния изпит, да се запишат за дистанционно обучение в избраната магистърска програма.

Най-нетърпеливи се оказаха две дами, завършили специалност „Аграрна икономика”. Теменужка Николова от Плевен и Първолета Илиева от В. Търново, които получиха отлични оценки на държавния изпит, избраха да продължат образованието си за по-високата степен в магистърска програма „Агробизнес”.

Първият кандидат-магистър за обучение по държавна поръчка е Марияна Лесичкова от Свищов, която е завършила предходната година ОКС „бакалавър” в спец. „Икономика на туризма”. Тя е посочила като първо желание магистърска програма „Информационни системи и технологии в бизнеса”. Резултатите от класирането ще бъдат обявени на 22 август.

Сред записаните в рамките на първия ден, в който стартира есенния прием за ОКС „магистър”, бяха и студенти, избрали магистърски програми като „Застраховане”, „Управление на проекти”, „Финансов мениджмънт”, „Валутен, митнически и данъчен контрол”, „Международен бизнес и мениджмънт”. През оставащите два дни, на държавен изпит ще се явят студенти от други 9 специалности, по които Стопанска академия обучава в ОКС „бакалавър”.

Приемът на документи за обучение в ОКС „магистър” 2017/2018 г. започна на 28 юни и ще продължи до 19 август за кандидатстващите в редовна форма след придобита ОКС „бакалавър” по направления 3.8 Икономика” или 3.7 Администрация и управление.

До 21 септември е срокът за кандидатстващите за дистанционно обучение след придобита ОКС „бакалавър” или ОКС „магистър“ по направления 3.8. Икономика, 3.7. Администрация и управление или 3.9. Туризъм, след придобита ОКС „професионален бакалавър” по направления 3.8. Икономика или 3.7. Администрация и управление и след придобита ОКС „бакалавър” или ОКС „магистър” по направления, различни от посочените три.

„Натрупаният 18-годишен опит в дистанционното обучение нарежда Стопанска академия сред най-добрите, но водени от желанието да бъдем още по-полезни за своите студенти, направихме мащабно обновяване на дистанционното обучение”, коментира директорът на Центъра за дистанционно обучение, доц. д-р Драгомир Илиев.

Осъвременени са предлаганите 41 магистърски програми, за да бъдат съобразени максимално с изискванията на работодателите. Въведена е нова платформа за дистанционно обучение (онлайн обучение), с достъп до всички необходими материали и ресурси за провеждане на обучението.

Съкратени са сроковете на обучение и новите магистри ще завършат до средата на месец юли 2018 г. За да могат по-лесно да съчетават работа и учене, учебният процес е разделен на модули, което води и до по-равномерно разпределение на усилията през семестъра. Изпитите ще се провеждат само в събота и неделя, за да не се налага на дистанционните студенти да си вземате отпуск. За да им бъдат спестим време и транспортни разходи, са създадени центрове за административно обслужване в гр. София и гр. Бургас, в които ще могат да полагат изпити, без да пътуват до Свищов. Освен това е намалена общата сума за обучение и в допълнение се предоставя възможност за разсрочено плащане на семестриалните такси на 4 равни вноски.

Актуална и подробна информация за предлаганите магистърски програми в редовна и в дистанционна форми на обучение, начина и сроковете за кандидатстване се публикува на сайта на Стопанска академия в раздел „Прием 2017” / ОКС „магистър”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България