Заплаха за бомба eвакуира хотел в Слънчев бряг

В сряда вечерта, около 21.50 ч., в Районно управление – Несебър е получено анонимно телефонно обаждане за поставено самоделно взривно устройство в хотел "Регата" в Слънчев бряг, съобщиха от полицията.

Светкавично районът е бил отцепен. Гостите на хотела и работещите в него са били евакуирани. Извършена е щателна проверка, но съмнителни вещи или предмети не са открити. Управителят на хотела попълнил декларация, с която поел отговорност обекта да продължи да функционира с нормален ритъм.

Констатирано е, че телефонното обаждане е осъществено от уличен телефонен апарат, разположен до почивна станция "Марица Изток" в Несебър. По случая е образувано досъдебно производство.

Това е втори случай със заплаха за бомба и евакуиране на туристи само за един ден. Рано сутринта в сряда за час бе затворена дискотека в град Приморско. Става дума за нощното заведение "Планет".

Малко след полунощ, на дежурния телефон в РУП в града, било получено анонимно телефонно обаждане за поставено взривно устройство в дискотеката. В нея в момента имало само трима души. Три патрулки пристигнали на мястото и извършили щателно претърсване. Персоналът и посетителите, макар и само трима, били евакуирани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право