Заплашиха с пушка фермери от Малорад

Село Малорад от години пати от апаши.

Пореден набег беше извършен в село Малорад – неизвестни опитаха да унищожат нивата на млад земеделски производител и дори насочиха пушка към главата му.

24-годишният Светослав Георгиев още не може да се съвземе от преживения ужас. Посред нощ, докато пазел семейната нива от 100 декара, каруци с коне нагазили в царевицата, а в главата си усетил опряно дуло, съобщи БТВ.

„Само видях цевта на пушката. Човекът с качулката беше застанал встрани от мен, до камиона (...) Каза ми: „Ако се обърнеш, си мъртвец“, разказа потърпевшият – Светослав Георгиев-син.

Семейството обработва общо 700 декара, казва, че не дължи никому нищо. „Според мен нещата идват или от някой от конкуренцията от земеделците, или заради това, че не си плащаме охраната – сами се охраняваме, защото нямаме възможност да си плащаме“, каза Светослав Георгиев-баща.

В селото на ужасите къщите със самотници са нападани по няколко пъти. От месеци полицейското управление в Бяла Слатина е без началник, а и никой не иска да става, заради размирни села като Галиче и Малорад.

Георгиеви се опасяват, че набезите срещу бизнеса им ще продължат. „Ако уважаемите депутати, прокурори и полицаи си направят труда да отворят бюлетините от полицията, ще разберат кои са, те са едни и същи, по пет-седем човека от всяко село. Сигурно ще ни запалят и тракторите, сигурно ще ни запалят и базата, от тук нататък очаквам всичко, това е следващото Галиче“, каза Светослав Георгиев-баща.

От полицията отказали коментар, за да не се пречи на разследването.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право