Заподозрян за убийство 17-годишен българин се предаде на властите в Германия

Снимка: Архив

17-годишен български гражданин, заподозрян за убийство на 15-годишно момиче, се предаде на властите в Германия. Това съобщи пред БНТ Изабела Ханен, говорител на полицията в Мюнхенгладбах.

Обществеността във Федералната република беше шокирана вчера от вестта, че посред бял ден смъртоносно е била намушкана 15-годишната Юлиана, която е от румънски произход.

Полицията започна разследване на убийството, като чрез медиите търсеше повече информация от очевидци. Българинът, заедно с адвокатката си днес, доброволно е отишъл в полицията.

Изабела Ханен заяви още, че предполагаемият извършител живее отдавна в Германия със семейството си. Подробностите за причината на кървавото деяние още се разследват.

През последните месеци в Германия няколко момичета станаха жертва на убийства. През отминалите почивни дни в Ирак беше задържан 21-годишен мъж, опитал да се укрие от правосъдието на Федералната република, след като изнасилил и удушил 14-годишно момиче.

Темата за миграцията и политиката за предоставяне на убежище в Германия в момента е широко обсъждана и занимава най-високите етажи на властта в страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа