Започват безплатните турове във Варна

Туристическо- информационният център ще работи нонстоп от 1 май

След Гергьовден започват безплатните разходки с беседи по забележителностите на Варна, организирани от Туристичско-информационния център към общинската дирекция"Туризъм". Вече има заявен голям интерес и първите групи, предимно микс от националности-норвежци, германци, руснаци, са по 15-20 души, посочи за "Труд" ръководителят на центъра Тихомир Патарински.

Сключен е договорът със Съюза на екскурзоводите и са уточнени маршрутите. Те водят до Катедралата, паметника на цар Калоян, до централния шадраван, а от там до Римските терми, Морската градина и на финала до Археологическия музей, където туристите могат да си платят входа и да разгледат най-старото обработено злато в света, както и останалите ценни експозиции в него. На английски език ще бъдат първите беседи, но ще има и на български, а при интерес и на други езици. Туровете се провеждат четири пъти седмично-вторник, сряда, петък и събота и продължават до края на септември.

От 1 май Туристическо-информационният център на Варна минава на летен режим на работа и ще бъде отворен за посетители от 9 до 19 ч. без почивен ден. Служителите му вече са с униформи. Самият център е сертифициран без всякакви забележки от комисията към Министерството на туризма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България