Започват масови проверки за незаконна търговия с коледни дръвчета

Регионалните дирекции по горите в страната започват масови проверки в търговската мрежа за незаконна продажба на коледни дръвчета. Всеки нарушител ще бъде глобен, съобщи БНТ.

От дирекцията по горите в Пловдив съветват при покупката на коледно дръвче, задължително то да има пластмасова пластина, която е за еднократна употреба и се закрепва на точно определено място под второто разклонение от върха на отсеченото дръвче. Серията и номерът се вписват в превозния билет, който задължително трябва да придружава коледните елхи когато те се транспортират от мястото, на което са добити до търговската мрежа.

В случай, че дръвчето няма тези отличителни знаци или имате съмнения за незаконна търговия, може да подадете сигнал на националния тел. 112, след което ще последва задължителна проверка.

Пред БНТ инж. Мирослав Димитров директор на Регионалната дирекция по горите в Пловдив заяви, че съответната санкция за подобен род нарушение е между 50 до 500 лева и имуществена санкция в размер от 100 до 1000 лева. Ако се констатира, че длъжностно лице е извършило някакво нарушение - тогава вече глобите са в по-голям размер и са от 300 до 5000 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България