Започват частични ремонти и почистване на подлезите във Велико Търново

Започват частични ремонти и почистване на подлезите във Велико Търново. След разпореждане на кмета на старопрестолния град Даниел Панов комисия от експерти и специалисти извърши обстоен оглед на всички пешеходни съоръжения. Набелязани са съответните мерки, а прилагането им започва още от утрешния ден – 9 февруари.

Там, където е необходимо, ще бъдат ремонтирани електроинсталациите и подменени изгорелите и изпочупени осветителни тела. Втората мярка предвижда цялостно почистване и дезинфекция на подлезите, включително и на отводнителните шахти. Подменени ще бъдат металните им решетки. При необходимост реконструкция ще претърпят и други елементи от пешеходната инфраструктура – плочки, парапети и пр.

Последователно ще се работи по седемте подлеза в експлоатация – този до Mall Veliko Tarnovo, двата в района НВУ „Васил Левски”, трите в района на Автогара Юг, както и подземната пешеходна алея край въжения мост в квартал „Чолаковци”. Поради отпаднала за момента необходимост затворен ще бъде подлезът, който се намира до бившата база на „Дървообработване ВТ” в промишлена зона „Дълга лъка”.

Със средства от общинския бюджет през последните две години подлезите бяха частично ремонтирани четири пъти заради вандализъм. Община Велико Търново апелира към великотърновци да опазват и да не замърсяват подлезите, а ако станат свидетели на хулигански прояви, веднага да сигнализират органите на реда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони