Започва дело за убийството на наркобос

Окръжен съд-Бургас

Бабата обжалва четири годишната си присъда за разстрел на бившия си приятел

Дело за убийството на Иван Попов, по прякор Костов, от Поморие, започва във вторник в Апелативен съд – Бургас. Производството е образувано по протест на прокуратура. Присъдата е обжалвана от подсъдимия Димитър Д., по прякор Бабата. Той бе признат за виновен, че е застрелял наркобоса Костов. По ирония на съдбата, двамата били близки приятели, но два дни преди екзекуцията се скарали.

Бабата е претърпял тежка операция и живее само с един бъбрек. Въпреки, че аверът му Костов знаел това, при спречкване за дрога, го нападнал и удрял с гумен чук в корема.

Болният Димитър побеснял и малко след това, на 15.11.2015 г., но вече въоръжен с пистолет се срещнал с наркобоса.

Около 19:40 часа, в Поморие, на булевард „Яворов“, Костов вечерял с приятели, но видял Бабата и излязъл пред заведението, за да се разправят. Тогава Бабата стрелял в него.

Иван Попов- Костов паднал покосен от куршумите.

Стрелецът бе осъден на лишаване от свобода за срок от четири години при първоначален общ режим. Димитър Д. е оправдан по първоначално предявеното му обвинение за умишлено убийство. Подсъдимият е признат за виновен и в това, че на неустановена дата придобил и до 15.11.2015 г. в гр.Поморие държал огнестрелно оръжие и боеприпаси – 9 броя патрони без да има за това надлежно разрешение.

Димитър Д. е осъден да заплати на гражданския ищец М.И. сумата от 100 000 лева, представляваща обезщетение за претърпените от престъплението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право