Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

С водосвет и символичната първа копка започна изграждането на скейтпарк в разширението на парк „Артилерийски“ в Стара Загора. Общата площ на спортното съоръжение, което трябва да бъде изградено за 90 дни, е над 800 кв. м. Проектът е на стойност 300 000 лева.

Специализираната зона ще е с две основни секции - Стрийт и Боул. Първата ще бъде съставена от равна засилка, голяма и малка секции със стълби, виражи и парапети, комбинирана арена с ръбове, парапети, виражи и баланс, засилка с извивка и вираж. Предвижда се „Боул“ секцията да е от последователно свързани сферични и цилиндрични форми, образуващи съоръжение с формата на ключалка на две нива в дълбочина.

„След всички проектни дейности, извършени от професионалисти в областта, мисля че ще имаме скейтпарк, покриващ всички съвременни изисквания и стандарти за състезания и забавления“ - каза главният архитект на Община Стара Загора Виктория Грозева.

На церемонията присъстваха временно изпълняващият длъжността кмет на Стара Загора инж. Янчо Калоянов, управителя на фирмата изпълнител Симеон Атанасов, народният представител Радостин Танев и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони