Започва мащабен ремонт на моста над жп линията в Стара Загора

Изпълнението на проекта за реконструкция на моста на бул. “Св. Патриарх Евтимий“, който преминава над жп линията в Стара Загора, ще се извърши през летните месеци. „На 30 май ще се подпише Акт 2 и строителят започва да работи“ - съобщи кметът на града Живко Тодоров.

Срокът за изпълнението е 4 месеца. „Проектът е сложен, движението по моста ще се затваря поетапно. През летните месеци ще има неудобства, но след изграждането на четирилентов път, значително ще се облекчи автомобилният трафик“ - убеден е кметът, информираха от пресцентъра. Проблемът е, че строителните дейности трябва да се съгласуват с жп транспорта. Заради влаковете ще се работи само в „прозорците“, в които има разрешение за това, което усложнява ремонта.

В момента Общината изпълнява два тежки проекта – реконструкцията на площада и пешеходната зона, и обновяването на парк „Митрополит Методий Кусев”, известен като Аязмото.

При спасителни археологически разкопки на площада бяха открити гробни съоръжения. Има допълнителни дейности, които трябва да се извършат по проучване и консервиране на находките, да се избере и начин как да бъдат експонирани, което частично затруднява изпълнението на проекта в този район.

„Надявам се до празника на града - 5 октомври, да имаме завършен център“ - сподели Тодоров.

Той изрази и убедеността си, че проектът за Аязмото ще бъде реализиран добре и успешно. „Възстановява се старият асфалт, там където е имало. Няма да бъде полаган на нови места, оформят се и нови алеи, пренарежда се каменната настилка, но се запазва идеята на парка“ – каза още кметът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони