Започва националният събор на БСП на Бузлуджа

Домът паметник на връх Бузлуджа.

Започва Националният събор на БСП „Бузлуджа 2017" на Историческа поляна. Така БСП ще отбележи 126-тата годишнина от организираното социалистическо движение в България. За желаещите да се включат в традиционния събор на левицата има организиран транспорт.

"Очакваме на днешния празник да се съберат между 50-60 000 души. Всички са добре дошли, може и повече. Мотото на тазгодишния събор е "Единни за България, която обичаме". Това са трите думи. Да променим България, така, че да стане онова място, което българите заслужават. От миналата година по това време до сега БСП мина през два избора - спечели едни избори, удвои резултатите си на други, имахме ключови конгреси за партията, в които вкарахме допълнителна доза демократизъм. Направихме промени в устава , така че председателят се избира вече пряко. Въведохме чисто нова парламентарна група от 80 човека, 60% от които са за първи път са в парламента. Хвърлихме много работа и постигнахме сериозни резултатите, затова днес празнуваме и от утре отново напред", каза по БНТ Крум Зарков - заместник-председател на ПГ „БСП за България".

Програма на събитията:

10.00 ч. начало на турнир по баскетбол за Купа „Бузлуджа 2017”. Той ще се проведе в Стара Загора, парк „Артилерийски”.

10.30 ч. започва националният събор „Бузлуджа 2017” на Историческа поляна

11.00 ч. ще бъдат поднесени венци и цветя на барелефа „Основоположници на социалистическото движение”, на паметника на Хаджи Димитър и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд.

11.30 ч. е началото на политическия митинг

12.15 ч. започва художествената програма

15.00 ч. ще бъдат връчени наградите на победителите в тенис и футболните турнири в хотел „Шампион”, гр.Казанлък

16.00 ч. започва връчване на наградите на победителите в баскетболния турнир в гр. Стара Загора парк „Артилерийски”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика