Започва прием на документи за алтернативно отопление

От 20 януари до 20 март е срокът за кандидатстване по пилотната фаза за преход към алтернативни форми за отопление на домакинствата в Стара Загора. Интегрираният проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух” по Програма LIFE на Европейския съюз има за цел да допринесе за намаляването на количеството на фините прахови частици.

По време на пилотната фаза ще бъдат подмени отоплителните уреди на 80 старозагорски домакинства. Всеки от одобрените кандидати ще получи безвъзмездно доставка и монтаж на новото отоплително оборудване. Безплатен ще бъде и демонтажът на съществуващото, работещо на дърва/въглища, изнасянето му, както и предаването му за рециклиране. Те ще получат петгодишна гаранция и гаранционен сервиз на доставените и монтирани нови уреди.

Всички останали разходи, в т. ч. изграждане/ремонт на вътрешна инсталация за отопление на водна риза; разходи за изграждане и присъединяване към външна инсталация за свързване към централната газопреносна мрежа, както и други разходи, свързани с газификацията на имота, са за сметка на кандидата.

Кандидатстването ще се случва всеки работен ден - от 9:00 часа до 17:30 часа, в Центъра на Община Стара Загора за прием на документи на бул. „Цар Симеон Велики“ 107, партер. Гражданите могат да задават въпроси по електронен път и на следния адрес: [email protected].

Проектът предвижда в Стара Загора да се подменят отоплителните уреди на 1037 домакинства, което ще се изпълни в две последователни фази.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България