Започна протестът на превозвачите срещу опашките по границите

В този момент членовете ни започват национален протест на превозвачите по ГКПП. Това каза изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев, по време на пресконференция на тема „Нетърпимата обстановка по всички ГКПП на Република България”, предаде „Фокус“.

Както в. "Труд" вече съобщи български превозвачи ще бъдат струпани на шест контролно-пропускателни пункта – ГКПП Капитан Андреево – Капъкуле, Лесово – Хамзабейли, Кулата – Промахон, Дунав мост – Русе, Дунав мост – Видин и Калотина, където има традиционно и най-голямо струпване на камиони. Браншовите организации се обявяват против продължаващата вече няколко месеца усложнена обстановка на граничните пунктове.

От думите на Йордан Арабаджиев стана ясно, че ще бъдат блокирани граничните пунктове „Дунав мост“ 1 и 2, „Калотина“, „Капитан Андреево“ и „Лесово“. „Там движението ще е блокирано от 10.00 до 12.00 часа. Искаме да изразим ясно намеренията си. Има образували се опашки от автомобили. Преди 20 дни се стигна до изчакване от над 60 часа, което вреди на шофьорите. Престояват в нечовешки условия – липса на вода, тоалетни, елементарни хигиенни условия“, заяви той.

По думите му се забавят превозите и следва огромна загуба за икономиката на държавата ни. „Недоволни сме от обработката на документите на нашите камиони. Това изчакване вреди и ни прави неконкурентоспособни. Румънските превозвачи имат предимство от порядъка на 10 часа, когато трябва да се извършат превози във вътрешността на Европа. Не можем да търпим повече това състояние. Отправяме протеста ни към отговорните институции и желаем да вземат всички необходими мерки трайно да се реши проблемът с преминаването през граничните пунктове“, каза още Йордан Арабаджиев.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България