Започва разяснителна кампания за българското председателство на Съвета на ЕС

Министър Лиляна Павлова и заместник-министърът за връзки с Европейския парламент Моника Панайотова тръгват по два лъча в страната, за да отговарят на въпросите на гражданите за приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС. Обществените дискусии ще се проведат в партньорство с информационни центрове „Европа Директно” (Europe Direct) към Европейската комисия, съобщиха от Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.

Първият от серията дебати ще се състои на 26 септември 2017 г. в Кюстендил, където министър Павлова ще представи приоритетите и посланията на Българското председателство – какво точно означава Европа на консенсуса, какви цели си поставяме в сферата на конкурентоспособността, защо кохезията е важна за живота на всеки от нас. Тя ще отговаря на въпроси и ще чуе мненията и предложенията на представители на Областната управа, на общината, бизнеса, социални институции, неправителствени организации, медии.

Следващите граждански дебати с участието на министър Павлова и хората, които се интересуват от Българското председателство на Съвета на ЕС, ще се проведат в Габрово, Хисаря, Велико Търново, Стара Загора, Варна.

На 28 септември 2017 г. от Видин ще тръгне „вторият лъч“ от дискусии за председателството, в който основен говорител ще е заместник-министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Моника Панайотова. Тя ще се срещне и ще отговори на въпросите на хората от Враца и Сливен.

Мрежата от информационни центрове „Европа Директно” (Europe Direct) към Европейската комисия помага на гражданите в намирането на търсената от тях информация за правото, политиките и институциите на Европейския съюз. Центровете в целия Европейски съюз също така съдействат за засилване на дебатите по въпросите на европейската интеграция чрез организиране на събития и дискусии и предоставят възможност на обществото за обратна връзка с европейските институции.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България