Започва ремонтът на Аспаруховия мост във Варна

Старт на ремонта на Аспаруховия мост във Варна във 8 ч сутринта в сряда, обявиха от Агенция "Пътна инфраструктура". През тази година със средства от нейния бюджет ще се ремонтират съоръжения 2 и 4. Инвестицията е за близо 1,3 млн. лв. Строителните работи ще се извършват без спиране на движението, за да не се затруднява трафикът в града.

Дейностите извън платното за движение се финансират от община Варна в размер на 200 хил. лв. На обекта ще се работи максимално мобилизирано и на етапи, а целта е всички предвидени дейности да завършат до средата на юни и в активния туристически сезон шофьорите да пътуват без ограничения.Ремонтът включва нова хидроизолация, фуги, асфалт, маркировка, знаци, ограничителни системи, парапети и т. н. Строително-монтажните работи ще си изпълняват от ДЗЗД „ПОНТ“, което има 4-годишен договор по ЗОП за поддържане на републиканските пътища на територията на област Варна. През миналата година със средства от бюджета бяха ремонтирани съоръжения 1, 3 и 5 от Аспаруховия мост.

Предвидените строителни дейности ще преминат през четири етапа. Първият и вторият ще бъдат изпълнявани без затваряне на платното за движение в посока Бургас. При третия и четвъртия етап ще бъде затворено западното платно в посока Бургас, а движението ще се осъществява двупосочно в платното за Варна. Между 6.30 ч. и 10.00 ч. и 16.30 ч. и 20.00 ч. ще се спира преминаването на тежкотоварните камиони над 10 тона. Целта е автомобилите да пътуват по-безопасно в натоварените часове. Шофьорите, преминаващи транзитно през Варна, могат да използват алтернативен маршрут -от ул. Девня през селата Езерово и Страшимирово, през Девня -Разделна и Белослав за АМ"Черно море", предупреждават от АПИ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции