Започва строежът на нови 6 км от „Струма”

Изпълнени са всички процедури по ОВОС за участъка през Кресненското дефиле

Започва строежът на 6-километровата отсечка от магистрала “Струма” Благоевград – Крупник. Първата копка ще бъде на 31 август, обяви министърът на регионалното развитите Николай Нанков, който посети Годеч. Разрешението за строеж на трасето вече е обнародвано в Държавен вестник.

Строителството на лот 3.3 Кресна - Сандански се изпълнява според графика и очакваме дейностите да бъдат завършени дори предсрочно, така че през 2018 г. обектът да е приключен, допълни Нанков. По думите му всички процедури, касаещи оценката за въздействие върху околната среда за участъка от магистралата през Кресненското дефиле са изпълнени. Очакваме в края на октомври да имаме и положително становище по ОВОС, заяви министърът и допълни, че целта е през май-юни 2019 г. да има избран изпълнител и издадено строително разрешение, така че до 2023 г. участъкът да бъде построен.

През следващата седмица ще бъде обявена нова обществена поръчка за строителството на тунел “Железница” на АМ “Струма. Предишният търг бе прекратен в началото на април, след като изчезна папка с оферта на един от участниците.

По повод тол системата министър Нанков заяви, че за да избегне ново забавяне, държавата ще поиска от КЗК и ВАС да разрешат предварително изпълнение на договора за изграждането й.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България