Започнаха квалификациите за Европейското по футзал в Двореца на културата и спорта

Почетен плакет на Българския футболен съюз получи кметът на Варна Иван Портних от неговия президент Борислав Михайлов по време на официалното откриване на квалификационния турнир за Европейското първенство по футзал в зала "Конгресна " в ДКС. "Приветствам желанието и усилията на общината за прогрес, още повече, че Варна е един от градовете, избрани да домакинстват европейските финали на УЕФА за девойки през 2019 г.", каза Борислав Михайлов.

футзал Варна

"Тази награда е оценка за усилията ни, които полагаме за поддържането и обновяването на спортната база на Варна - за развитието както на професионалния, така и на масовия спорт", каза кметът Иван Портних. Официални гости на церемонията по откриване на европейските квалификации бяха министърът на спорта в оставка Красен Кралев, вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев и президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков.

футзал Варна

Квалификацията за европейското първенство по футзал` 2018 продължава до 27-ми март в ДКС, като всички срещи се излъчват пряко в ефира на BFU TV в YouTube. Победителят от групата се класира за втори квалификационен кръг за европейското първенство, където ще стане част от 2-ра група заедно с отборите на Босна и Херцеговина, Унгария и Азербайджан. Победителите в седемте групи на втория кръг се класират директно за европейското през 2018 в Словения. Седемте отбора завършили на второ място и най-добрият трети ще играят плейофи за класиране. Словения има правото на участие в първенството като домакин.

Българският национален отбор загуби с 1:7 срещу Албания в първата си среща във вторник вечер в група D на квалификационния турнир.

В първия мач по-рано Англия победи Малта с 6:1.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони