Започнаха разпитите в прокуратурата за инцидента в тунел „Ечемишка”

Започнаха разпити в прокуратурата за инцидента в тунел „Ечемишка”, при който загина една жена. До 16 ч. днес техническите документи и паспорта на тунела не бяха дошли в прокуратурата. От там ги очакват, за да могат да назначат техническата експертиза по случая.

Част от свидетелите вече са се явили на разпит, днес своите показания е дал и управителя на „Автомагистрали”. От утре започват разпитите на семейството на загиналата жена. Документите от АПИ и „Автомагистрали”АД са изискани незабавно.

"Това са документи кой на кого какво е възложил, какво трябва да изпълнява, какво да проверява, правенили са ремонти, има ли инспекции, контролни проверки правени ли са и така нататък”, обясни окръжният прокурор Наталия Николова, цитирана от БТВ. От тези документи ще стане ясно и кой е инспектирал последен тунела през септември миналата година и какво е установил.

"Това са документи кой на кого какво е възложил, какво трябва да изпълнява, какво да проверява, правенили са ремонти, има ли инспекции, контролни проверки правени ли са и така нататък”, обясни окръжният прокурор Наталия Николова.

От тези документи ще стане ясно и кой е инспектирал последен тунела през септември миналата година и какво е установил. От прокуратурата казаха, че в годините досега не са сезирани за тежкото състояние на тунела.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България