Започна аварийно кърпене на дупки в Шумен

В Шумен започна аварийно изкърпване на уличните дупки, които са се отворили през зимата. Извършва ги общинското предприятие "Строителство и благоустройство" по указание от кметството. Бързите ремонти стартираха по три натоварени с трафик отсечки - ул."Индустриална", "Станционна" и бул."Ришки проход". Поне 5 тона асфалт са нужни само за първата. Общината е разпоредила кърпежите да се правят с гореща асфалтова смес, защото опитите със студен са показали нетрайност, а освен това той е и по-скъп.

Към 170 000 лв. ще бъдат вложени за аварийни кърпежи в Шумен през годината от план-сметката на предприятието. Още за 100 000 лв. ще бъдат ремонтирани тротоари в града.

Средствата за ръчни аварийни ремонти са отделни от стартиралото в края на миналата година машинно преасфалтиране на шуменски улици. То ще продължи и през пролетта и улиците в Шумен ще бъдат обновени за общо 720 000 лв. За над 5 млн. лв. пък се извършват ремонти на улици, тротоари и градинки по ОП "Региони в растеж", което стартира през февруари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони