Започна делото на Елена Йончева срещу Бойко Борисов

Снимки: Цветан Томчев

Нито един от двамата не се яви в съдебната зала

В Софийския районен съд започна делото на депутата от БСП Елена Йончева срещу премира Бойко Борисов.

Искът на Елена Йончева е за солидарно плащане на сумата от 20 000 лева, представляваща обезщетение за претърпени неимуществени вреди, за които тя твърди, че са причинени от твърдения на Борисов, направени на 10 март 2017 г., в град Бургас и на 12 март 2017 г., а именно, че е получавала държавни пари за своите журналистически репортажи.

Йончева и Борисов не се явиха в съдебната зала, а бяха предтавлявани от своите адвокати - Георги Атанасов и Марин Марковски.

След като делото стартира, адвокатът на Йончева поиска в качеството на свидетели да бъдат разпитани журналистите Иван Гарелов, Къдринка Къдринова, Емил Райнов и Виза Недялкова, които да обяснят каква е обществената реакция на гилдията след твърденията на Борисов и как те са се отразили на състоянието на Йончева.

От своя страна защитата на Борисов възрази срещу призоваването им с аргумента, че е недопустимо множество свидетели да доказват един и същи факт. Тя предостави на съда документи, които според адвокатите доказват как Елена Йончева е получила средства от БНТ в размер на 690 хил. лева, а ноторно известен факт е, че тя е държавна телевизия.

Защитниците на Борисов искат от съда като свидетел да бъде призован и частен бизнесмен, който според тях ще обясни как е плащал на Елена Йончева извън БНТ, а от своя страна телевизията му е предоставяла рекламно време.

В крайна сметка съдът отложи за 5 декември делото, за да може съдията да разгледа представените документи от страните.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България