Започна КСНС при президента Радев

Започна заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента Румен Радев.

Тема на заседанието е ролята на България за развитието на Общата политика за сигурност и отбрана на Европейския съюз в контекста на Българското председателство.

На „Дондуков“ 2 пристигнаха: премиерът Бойко Борисов, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, министърът на финансите Владисав Горанов, министър на вътрешните работи Валентин Радев, началникът на отбраната ген. Андрей Боцев, лидерът на БСП Корнелия Нинова, заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, лидерът на „Атака” Волен Сидеров и зам.-председателят на Народното събрание и лидер на партия „Воля” Веселин Марешки.

Сигурността е сред приоритетите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз през следващите шест месеца. Страната ни пое ротационното председателство в началото на тази година.

След края на разговорите президентът Румен Радев ще направи изявление пред медиите, с което да обобщи заседанието.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България