Започна маркирането с надписи „Погледни“ на пешеходните пътеки във Велико Търново

Започна маркирането на пешеходните пътеки във Велико Търново с надписи „Погледни“, заедно със стрелки за посоките, в които пешеходците трябва да се огледат преди пресичане. Инструкциите вече са разчертани по „зебрите“ на булевард „България“. Поетапно и останалите пешеходни пътеки ще се сдобият с надписи.

Решението бе взето от общинската комисия по транспорт, безопасност на движението, обществен ред и сигурност, председателствана от заместник-кмета проф. Георги Камарашев. Идеята е на експерт от дирекция „Строителство и устройство на територията“ и бе внесена от общинския съветник Георги Недев.

Инициативата е съгласувана със сектор „Пътна полиция“ и има за цел допълнително да подобри поведението на пешеходците като участници в движението, както и да заостри вниманието им към трафика от автомобили. Надписите са нанесени с пластична боя и са бъдат разположени в началото и края на обозначените места за пресичане.

Изцяло подновена е хоризонталната пътна маркировка по булевард „България“. Подновени са осевите линии, островите и всички пешеходни пътеки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони