Започна пленарното заседание, на което ще се гласува вотът на недоверие срещу правителството

Снимка: Архив

С кворум от 156 народни представители започна пленарното заседание, в което ще се гласува вотът на недоверие. В зала присъстват и министри от кабинета "Борисов" 3.

Недоверието към третото правителство на Бойко Борисов бе внесено в деловодството на парламента на 20 януари със 78 подписа на депутатите от ПГ на „БСП за България“. Вотът е на тема „Провал в политиката на околната среда и водите“. Обсъжданията по вота се проведоха в петък и продължиха близо 4 часа. Заявка за подкрепа на вота направиха от ДПС. От "Атака" обявиха, че ще вземат решение при гласуване, а от "Воля" все още го обмислят.

За да мине вотът на недоверие, за него трябва да са гласували повече от половината от всички народни представители. При отхвърляне на предложение за недоверие на Министерския съвет ново предложение не може да бъде направено в следващите 6 месеца.

Това ще е четвъртият вот на недоверие на опозицията срещу кабинета „Борисов“ 3. Предишните бяха на тема: провал в борбата с корупцията, здравеопазване и сигурност и не успяха да минат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика