Започна предявяването на веществени доказателства по делото "Иванчева"

Иванчева

Днес, 4 декември 2018 г., започна приобщаването на изготвените веществени доказателствени средства, събрани със специални разузнавателни средства, по наказателното дело на Специализирания няказателен съд срещу обвинените в подкуп Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, съобщиха от държавното обвинение.

Процедурата включва прослушване и преглеждане на видеоматериалите, приобщени към делото. Към тази процедура се пристъпи по решение на първоинстанционния съд на заседанието на 3 декеммври 2018 г. и с изричното съгласие съгласие на Специализираната прокуратура като страна в процеса.

Приобщените към делото веществени доказателствени средства са в значителен обем. Становището на Специализираната прокуратура е, че те съдържат информация, която не е класифицирана, но в значителна степен разкрива престъпната дейност на обвинените лица.

По това дело позицията на Специализираната прокуратура е и ще продължава да бъде, че изготвените веществени доказателствени средства (събрани по реда на Закона за СРС и въз основа на които лицата са предадени на съд), трябва да станат достояние на всички български граждани.

Разговорите, които прозвучаха днес, бяха между Ваклин и Дюлгеров, сочен в обвинителния акт като посредник в корупционната схема.

"Чухте, има приказки за дограма, за наводнена баня, хомеопатията беше през три реда по веднъж. Добавяме доказателства, които не ползва прокуратурата. За пореден път в тези разговори отсъства участието на Иванчева и Петрова", коментира чутото защитникът на Биляна Петрова - Емануил Йорданов, но отказа да каже дали и тя, и Иванчева са записани да говорят за пари в другите записи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право