Започна първият фестивал на модерна българска музика

Андреа, Алисия и стилистката Ива Атанасова (от дясно на ляво) демонстрираха приятелски отношения по време на светското парти.

Поп изпълнители, фолк диви и тв водещи оказаха подкрепа за инициативата

Близо 500 души присъстваха на събитието

Първият по рода си музикален фестивал на модерна комерсиална музика у нас започна официално в понеделник вечер на бляскава церемония в столично заведение.

Ежегодният национален форум BG music festival ще дава изява на изпълнители с нови авторски песни в стиловете на съвременната популярна музика - поп, рок, хип-хоп, арендби, денс, клубна, електронна и други. Организаторите от музикална телевизия BG music festival в лицето на директора на фестивала Денис Касъмов обявиха амбициите и целите, които си поставят с откриването на тази кампания.

Създаване на нова съвременна и комерсиална авторска музика в България, възможност за национална и международна изява на млади родни изпълнители и автори, както и  изграждане и утвърждаване на фестивала като традиционен културен форум на бг музиката у нас и в света бяха акцентите на събитието.

Първото издание на фестивала ще е на 9 и 10 юни 2017 г. в Сандански, обяви лично кметът на община Сандански Кирил Котев. На събитието могат да участват артисти и изпълнители на възраст от 16 до 40 години. Условието е музикалните им произведения да не са публично изпълнявани преди началото на 2017 г. През март догодина ще се събират музикалните произведения за участие, след което компетентно жури ще избере най-добрите 20 от тях - те ще се борят за голямата награда.

Бляскавото партито уважиха близо 500 души, представители на родния шоубизнес. С присъствието си идеята подкрепиха едни от най-изявените поп изпълнители в момента - Лора Караджова, Сантра, Кристина Димитрова, Елица Тодорова, Мария Грънчарова, група „Скандау“. Заедно с тях водещите Ники Кънчев и Кака Лара не пропуснаха да покажат своята подкрепа за изгряващите звезди на българската музикална сцена.

Представители на попфолк гилдията също не липсваха. Две от най-големите имена в жанра Андреа и Алисия се отбелязаха от събитието с кратко видео в социалните мрежи. На кадрите се вижда как двете приятелки се забавляват, докато слушат хита на Гери-Никол от миналата година „Ела и си вземи“.

За музикално-артистичната програма се бяха погрижили бг дуото DJ ROSS и N.A.S.O, които вдигнаха гостите на крака с отличния избор на родни поп хитове. Тандемът SEX & GROOVE се грижеше подобаващо за доброто настроение на всички гости през цялата вечер.

„С удоволствие и желание бихме участвали и ще подкрепяме с каквото можем фестивала“, заявиха редица изявени родни изпълнители по време на бляскавата церемония. „Българските изпълнители и автори имат нужда от такъв форум“, допълниха останалите ВИП гости.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл