Започна ремонтът на ключов булевард в Бургас

Строителите ще започнат с премахването на старата и полагане на нова асфалтова настилка. Преди старта на ремонта вчера н кабинета на заместник кмета по строителството се проведе оперативка за уточняване на всички детайли.

Започна ремонтът на ключовия булевард „Захари Стоянов" в Бургас. От началото на седмицата стартира изпълнението на първия от общо четири етапа, на които е разделен проектът. За начало ще се работи в участъка от кръстовището на бул. "Захари Стоянов" с ул. "Александър Георгиев Коджакафалията" (вътрешната магистрала на "Меден рудник") до кръстовището на бул. "Захари Стоянов" с ул. "Георги Попаянов".

Строителите ще започнат с премахване на старата и полагане на нова асфалтова настилка в платното, водещо от к-с "Меден рудник" в посока Пътен възел Юг. През това време автомобилите ще се движат двупосочно в свободното друго платно. Няма да има промяна в организацията на движение в долния участък, под кръстовището на бул. "Захари Стоянов" с ул. "Георги Попаянов". Ремонтът ще бъде труден, тъй като бул. "Захари Стоянов" е основната входно-изходна артерия на огромния жилищен комплекс, в който едновременно с броя на жилищните сгради и техните обитатели, расте и броят на автомобилите. В пиковите часове сутрин и вечер със сигурност преминаването ще бъде забавено и затруднено, съобщават от общината.

От кметството призовават гражданите по-често да използват градския транспорт. Един автобус събира сто и повече души. Това означава десетки автомобили по-малко на пътя в същото време, коментират експертите. Изпълнението на първи етап на проекта ще продължи две седмици. За началото и сроковете на втори и следващите етапи, както и за възможни промени в хода на ремонта, Община Бургас ще уведомява своевременно своите жители и гости.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България