Започна срещата между Владимир Путин и външните министри на Русия и САЩ

Снимка: Архив

Срещата на руския президент Владимир Путин с държавния секретар на САЩ Майкъл Помпео и руския външен министър Сергей Лавров започна в държавната резиденция „Бочаров Ручей“, предава TACC.

Очаква се по време на разговора ръководителите на дипломатическите ведомства на двете страни да информират президента на Руската федерация за резултатите от преговорите, които се проведоха по-рано във вторник. В разговора от руската страна участват и съветникът на президента по международните въпроси Юрий Ушаков и директорът на Службата за външно разузнаване на Руската федерация Сергей Наришкин.

Както заяви по-рано прес-секретарът на президента Дмитрий Песков, срещата може да продължи от 30 минути до три часа.

Руският президент Владимир Путин заяви, че се надява, че сега се създават условия за възстановяване на руско-американските отношения на срещата с държавния секретар на САЩ Майкъл Помпео.

"Както знаете, съвсем наскоро, преди няколко дни, имах удоволствието да говоря с президента на Съединените щати по телефона, имах впечатлението, че президентът е готов да възстанови руско-американските отношения и контакти за съвместно решаване на въпроси от взаимен интерес,“ заяви Путин. "От наша страна многократно сме казвали, че бихме искали да възстановим отношенията в пълен формат, надявам се, че сега се създават необходимите условия за това."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия