Заради измами благотворителна екоинициатива продължава в нов формат

С 48 тона пластмасови капачки закупиха апаратура за новородени

Бебешки реанимационен кът с отопление за нуждите на новородени пеленачета дари сдружение "Аз Вярвам и Помагам" на варненската АГ-болница. Средствата за скъпата апаратура са били осигурени от събраните и предадени за рециклиране 48 тона пластмасови капачки.

Кампанията бе подета преди 2 г. и половина и досега над половин милион души са събрали и предали повече от 24 млн. капачки, осигурявайки три дарения на медицинска техника за бебета на АГ-болницата и родилното отделение на МБАЛ "Св. Анна", отчетоха от сдружението. Оттам обявиха, че инициативата ще продължи, но в нов формат.

"Промяната се налага заради зачестилите измами от страна на лоши хора. Те обикалят обектите, в които се събират капачки и предлагат да ги извозят до пункт за рециклиране уж в полза на кампанията, а всъщност прибират парите", поясни председателят на сдружението Владислав Николов. Затова от "Аз Вярвам и Помагам" призоваха варненци да събират у дома капачки до есента.

На 29 септември от 9 до 16 ч с разрешението на общината всеки ще може да остави капачки в голям контейнер пред Катедралата, където ще бъде разрешено и паркирането за участници в благотворителното събитие. Организаторите призоваха хората да опаковат събраните количества в торби и чували, а не в туби. Следващото дарение на сдружението ще бъде направено в края на годината на МБАЛ "Св. Анна".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони