Заради "ритащия швед" Благой Рагин подаде оставка: Извинявам се от сърце!

Председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин подаде оставка. Това потвърди самият той по БНР.

По-рано министърът на туризма Николина Ангелкова поиска оттеглянето на Рагин, след като вчера той призова да не се вдига медиен шум за инцидента с ритнатата камериерка в Слънчев бряг, с обяснението "да не загубим скандинавските туристи“. Изказването му предизвика вълна от критики и ирония в по негов адрес в социалните мрежи. "Можем да ритаме Рагин в главата, ако му дадем някой лев. Това разбрах от думите му", пишат потребители в социалните мрежи.

"Морално е Благой Рагин да се извини и оттегли", каза на брифинг след правителственото заседание министърът на туризма Николина Ангелкова. "Личното ми мнение е, че такова поведение, особено на председателя на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите, е неприемливо", добави тя.

По националното радио Рагин се извини, но заяви, че не се чувства виновен, защото е бил разбран неправилно.

"Или неправилно аз съм се изказал или неправилно съм разбран. Това го направиха сайтовете от контекста на моето изказване, направиха това нещо и хората се възпламениха, за което им се извинявам от сърце. Не съм виновен, но си подавам оставката, за да се успокоят нашите сънародници", заяви Благой Рагин.

 

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – [email protected] И [email protected]М

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България