Зареждат с нови батерии "бягащите пешеходци" в Пловдив

Служителите на общинско предприятие "Организация и контрол на транспорта" в Пловдив започнаха от булевард "Никола Вапцаров" в квартал "Кючук Париж" постояването на нови акумулаторни батерии на светодиодната светлинна сигнализация тип "Бягащ пешеходец".

През следващата седмица ще продължи подмяната на старите батерии продължава на всички такива близо 100 конзоли на пешеходни пътеки по големите булеварди и в близост до детски градини и училища в града под тепетата. те са изградени през есента на 2012 г. с пари на дарител.

"Светлинната сигнализация се осигурява с акумулаторни батерии, зареждащи се от соларни панели. Наши експерти провериха състоянието на всички устройства и започнахме обновление, което да гарантира по-голямата пътна безопасност", коментира директорът на ОП "Организация и контрол на транспорта" Борислав Кръстев. Той допълни, че всички пешеходни пътеки в Пловдив са обозначени със съответната хоризонтална и вертикална пътна маркировка, а към "зебрите" на места с интензивен трафик извън централната градска зона е изградено допълнително осветление с цел скоростта на МПС-ата да се намали до законно установения максимум от 50 км/ч в населените места.

Продължава и изграждането на повдигнати пешеходни пътеки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони